Συμβουλές για απολαυστικό ψήσιμο, με ασφάλεια

Συμβουλές για απολαυστικό ψήσιμο, με ασφάλεια

Η εταιρεία Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε δίνει συμβουλές για απολαυστικό ψήσιμο, με ασφάλεια

Οι λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 συμβουλές για ασφάλεια & απόλαυση!
5

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα κρεατικά σας στο ψήσιμο στα κάρβουνα, είναι να τα έχετε κόψει σε φέτες.

Αν τα κομμάτια του κρέατος είναι πολύ μεγάλα, τότε θα καούν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ωμά, γεγονός πολύ επικίνδυνο ειδικά αν μαγειρεύετε πουλερικά. Πριν βάλετε λοιπόν το κρέας σας πάνω στα κάρβουνα, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κόψει σε σωστό μέγεθος, ενώ ιδανικό θα ήταν να τα χτυπήσετε και με ένα μπαλταδάκι.
5

Αν θέλετε να ψήσετε ψάρια στα κάρβουνα, χαράξτε την επιφάνειά τους διαγώνια 2-3 φορές.

Έτσι, θα ψηθούν σωστότερα και θα διατηρήσουν τους χυμούς τους.
5

Σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ τοποθετείτε τα τρόφιμα στην φωτιά, πριν τα κάρβουνά σας να έχουν πάρει λευκό χρώμα.

Αν τα τοποθετήσετε ενώ τα κάρβουνα είναι ακόμα μαύρα και δεν έχουν πυρώσει καλά, καρκινογόνες τοξίνες που απελευθερώνονται κατά την καύση θα ”κολλήσουν” πάνω τους.
5

Τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο πρέπει πάντα να μπαίνουν αφού βγει το φαγητό από τη φωτιά.

Διαφορετικά θα αλλοιώσουν αρνητικά τη γεύση του.

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

Η εταιρεία Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε υπογραμμίζει τα 4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

Οι λάτρεις του ψησίματος πολλές φορές υποπίπτουν σε μικρά λάθη που μπορεί να τους στερήσουν την μέγιστη γεύση.
Έτσι, τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 μικρές συμβουλές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά την επόμενη φορά που θα ψήσετε.
5

Πριν ξεκινήσετε να ψήνετε, φροντίστε πάντα οι σχάρες σας να είναι καθαρές.

Δύο λεπτά εύκολης και ανέξοδης προετοιμασίας, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στο φαγητό σας.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα για να καθαρίσετε οποιαδήποτε σκουριά ή υπολείμματα φαγητού από τη σχάρα σας και… ετοιμαστείτε για το 2ο βήμα!
5

Καθαρίστε το "βουνό" στάχτης που συσσωρεύεται κάτω από τη σχάρα σας κάθε φορά που ψήνετε.

Μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς της ψησταριάς σας και έπειτα δεν θα μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται. Φροντίστε λοιπόν να πετάξετε τη στάχτη πριν ανάψετε τα κάρβουνα.
5

Προθερμάνετε τη σχάρα σας!

Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο αυτό που είναι ίσως το πιο βασικό βήμα για το ψήσιμο: την προθέρμανση της σχάρας που θα τοποθετήσετε πάνω στην ψησταριά σας.
Μια προθερμασμένη σχάρα θα βοηθήσει το κρέας σας και τα λαχανικά σας να μην “κολλήσουν”, και φυσικά γλιτώνετε και επιπλέον κόπο από το καθάρισμα.
Μόλις ανάψουν λοιπόν τα κάρβουνα σας, βάλτε επάνω τη σχάρα σας και αφήστε τη να ζεσταθεί για λίγα λεπτά.
5

Πάρτε μια χαρτοπετσέτα και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, βυθίστε τη σε μαγειρικό λάδι της αρεσκείας σας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις λαβίδες για να αλείψετε καλά τις σχάρες σας. Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε τρόφιμα και να απολαύσετε τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ!