
3 συμβουλές για να κάνετε το ψήσιμο καλύτερο
Η εταιρεία ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ υπογραμμίζει τα πιο συνηθισμένα λάθη και προτείνει λύσεις για να τα αποφύγετε.

Για τους λάτρεις του ψησίματος, το άναμμα του κάρβουνου αλλά και της μπρικέτας δεν είναι πάντα εύκολο. Η εταιρεία ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ – https://www.karvouna.gr, με εμπειρία άνω των 40 ετών στον χώρο των στερεών καυσίμων, προτείνει τους ιδανικότερους τρόπους να ανάψετε πιο εύκολα και φυσικά, με ασφάλεια, τα κάρβουνα και τις μπρικέτες σας.
Η διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα και τις μπρικέτες έγκειται στο γεγονός ότι για τις μπρικέτες απαιτείται λίγος παραπάνω χρόνος αναμονής μέχρι να ανάψουν, που όμως σας αποζημιώνει στο τέλος.
Ο πιο ιδανικός τρόπος να τις ανάψετε είναι ο εξής: Mέσα σε μια καμινάδα ανάμματος τοποθετήστε πρώτα 2-3 τεμάχια προσάναμμα (δαδί / στερεό προσάναμμα σε κύβους κλπ), ανάψτε τα και τοποθετήστε λίγα ξυλοκάρβουνα. Περιμένετε ώσπου να “αρπάξουν” τα ξυλοκάρβουνα και τοποθετήστε τις μπρικέτες RED ή GREEN EVOLUTION από πάνω. Όταν κοκκινίσουν οι μπρικέτες, απλώστε τες στην ψησταριά και μόλις δημιουργηθεί ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης, είστε έτοιμοι να ψήσετε!
Για εύκολο άναμμα των παραδοσιακών ξυλοκάρβουνων ΣΙΔΕΡΗΣ, τοποθετήστε μερικά κομμάτια ξυλοκάρβουνου στην ψησταριά σας. Από πάνω τους, βάλτε την καμινάδα ανάμματος, προσθέστε 2-3 κομμάτια προσάναμμα (δαδί / στερεό προσάναμμα σε κύβους κλπ), γεμίστε με ξυλοκάρβουνα και ξεκινήστε τη φωτιά σας.
Όταν τα ξυλοκάρβουνα κοκκινίσουν, αφαιρέστε την καμινάδα και απλώστε τα στην ψησταριά σας. Αφήστε να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης και τα κάρβουνά σας είναι έτοιμα για χρήση! Καλή σας όρεξη!
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Τα κάρβουνα, οι μπρικέτες ξυλοκάρβουνου καθώς και τα συναφή τους προϊόντα πρέπει πάντα να βρίσκονται μακριά από παιδιά και είναι ακατάλληλα προς βρώση.
Πάντα να επιβλέπετε την εστία της φωτιάς σας και να έχετε επαρκή ποσότητα νερού και άμμου κοντά σας. Η καύση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, αφού εκπέμπεται μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο και είναι άοσμο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση σε κλειστούς χώρους όπως σπίτια, οχήματα και σκηνές.
Να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ξυλοκάρβουνου σε καλά αεριζόμενους χώρους.
Aν υπάρξει επαφή με τα μάτια αφαιρέστε αμέσως τους φακούς επαφής εάν υπάρχουν και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Σε περίπτωση κατάποσης, πιείτε άφθονο νερό και σε περίπτωση που η ενόχληση συνεχίζει, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με το Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: +30 210 77 93 777
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ (Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε.)
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
2105577496 – 22210 40131 – 22210 42453
Και ας το παραδεχτούμε: το ψήσιμο στα κάρβουνα παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας πριν το τραπέζι, είναι μια αξεπέραστη ιεροτελεστία που καταλήγει σε μια γευστική απόλαυση που το γκάζι ποτέ δεν θα καταφέρει να προσφέρει.
Οι λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 συμβουλές για ασφάλεια & απόλαυση!
Αν τα κομμάτια του κρέατος είναι πολύ μεγάλα, τότε θα καούν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ωμά, γεγονός πολύ επικίνδυνο ειδικά αν μαγειρεύετε πουλερικά. Πριν βάλετε λοιπόν το κρέας σας πάνω στα κάρβουνα, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κόψει σε σωστό μέγεθος, ενώ ιδανικό θα ήταν να τα χτυπήσετε και με ένα μπαλταδάκι.
Έτσι, θα ψηθούν σωστότερα και θα διατηρήσουν τους χυμούς τους.
Αν τα τοποθετήσετε ενώ τα κάρβουνα είναι ακόμα μαύρα και δεν έχουν πυρώσει καλά, καρκινογόνες τοξίνες που απελευθερώνονται κατά την καύση θα ”κολλήσουν” πάνω τους.
Διαφορετικά θα αλλοιώσουν αρνητικά τη γεύση του.
Οι λάτρεις του ψησίματος πολλές φορές υποπίπτουν σε μικρά λάθη που μπορεί να τους στερήσουν την μέγιστη γεύση.
Έτσι, τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 μικρές συμβουλές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά την επόμενη φορά που θα ψήσετε.
Δύο λεπτά εύκολης και ανέξοδης προετοιμασίας, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στο φαγητό σας.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα για να καθαρίσετε οποιαδήποτε σκουριά ή υπολείμματα φαγητού από τη σχάρα σας και… ετοιμαστείτε για το 2ο βήμα!
Μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς της ψησταριάς σας και έπειτα δεν θα μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται. Φροντίστε λοιπόν να πετάξετε τη στάχτη πριν ανάψετε τα κάρβουνα.
Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο αυτό που είναι ίσως το πιο βασικό βήμα για το ψήσιμο: την προθέρμανση της σχάρας που θα τοποθετήσετε πάνω στην ψησταριά σας.
Μια προθερμασμένη σχάρα θα βοηθήσει το κρέας σας και τα λαχανικά σας να μην “κολλήσουν”, και φυσικά γλιτώνετε και επιπλέον κόπο από το καθάρισμα.
Μόλις ανάψουν λοιπόν τα κάρβουνα σας, βάλτε επάνω τη σχάρα σας και αφήστε τη να ζεσταθεί για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις λαβίδες για να αλείψετε καλά τις σχάρες σας. Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε τρόφιμα και να απολαύσετε τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ!
Πρόσφατα σχόλια