3 συμβουλές για να κάνετε το ψήσιμο καλύτερο

3 συμβουλές για να κάνετε το ψήσιμο καλύτερο

Η εταιρεία ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ υπογραμμίζει τα πιο συνηθισμένα λάθη και προτείνει λύσεις για να τα αποφύγετε.

ψησιμο tips
5

Λάθος 1: Τοποθετείτε το φαγητό από το ψυγείο, κατευθείαν επάνω στη σχάρα

Βάζοντας στη σχάρα οποιοδήποτε έδεσμα είναι κρύο σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ζεσταθεί και άρα να ψηθεί σωστά. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φαγητό σας να αρχίσει να καίγεται εξωτερικά, χωρίς να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
N

Η λύση:

Βγάλτε από το ψυγείο τα προϊόντα που θα ψήσετε, τουλάχιστον μισή ώρα πριν (ή μια ώρα για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος). Θυμηθείτε: το σωστό ψήσιμο δεν θέλει βιασύνη, αλλά αγάπη και υπομονή.
5

Λάθος 2: Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προσανάμματα

Οτιδήποτε ανάβει εύκολα, δεν σημαίνει ότι είναι και κατάλληλο για να το χρησιμοποιήσετε για προσάναμμα. Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προσανάμματα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του φαγητού που θα καταναλώσετε.
N

Η λύση:

Το ψήσιμο αποτελεί μια σοβαρή διαδικασία μαγειρέματος φαγητού που θα απολαύσει η οικογένεια σας και εσείς. Τα προσανάμματα ΣΙΔΕΡΗΣ είναι η ασφαλέστερη επιλογή και προσφέρουν εύκολο άναμμα της φωτιάς σας, είναι επιλέξετε το φυσικό προσάναμμα, είτε το στερεό προσάναμμα σε κύβους, είτε το προσάναμμα σε μορφή τζελ.
5

Λάθος 3: Δεν περιμένετε να σταχτώσουν καλά τα κάρβουνα

Το συχνότερο και σοβαρότερο λάθος στο ψήσιμο: όταν τοποθετείτε το φαγητό πάνω από κάρβουνα που είναι μαύρα και άρα δεν έχουν ανάψει σωστά.
N

Η λύση:

Για να ψήσετε με ασφάλεια, τα κάρβουνα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ανάψει καλά και να είναι λευκά, καλά σταχτωμένα. Αφού τα κάρβουνα ανάψουν και γίνουν λευκά, περιμένετε 15 λεπτά για να φτάσει η φωτιά σας στην κατάλληλη θερμοκρασία για ψήσιμο πριν τοποθετήσετε στη σχάρα τα εδέσματα. Έτσι, διασφαλίζετε ότι η θερμοκρασία ψησίματος είναι σταθερή, και το φαγητό σας θα ψηθεί ομοιόμορφα και με ασφάλεια.
Παραδοσιακά Ξυλοκάρβουνα και μπρικέτες. Οδηγίες χρήσεως και προφυλάξεις

Παραδοσιακά Ξυλοκάρβουνα και μπρικέτες. Οδηγίες χρήσεως και προφυλάξεις

Για τους λάτρεις του ψησίματος, το άναμμα του κάρβουνου αλλά και της μπρικέτας δεν είναι πάντα εύκολο. Η εταιρεία ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ – https://www.karvouna.gr, με εμπειρία άνω των 40 ετών στον χώρο των στερεών καυσίμων, προτείνει τους ιδανικότερους τρόπους να ανάψετε πιο εύκολα και φυσικά, με ασφάλεια, τα κάρβουνα και τις μπρικέτες σας.

Η διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα και τις μπρικέτες έγκειται στο γεγονός ότι για τις μπρικέτες απαιτείται λίγος παραπάνω χρόνος αναμονής μέχρι να ανάψουν, που όμως σας αποζημιώνει στο τέλος.

5

Οι μπρικέτες RED και GREEN EVOLUTION της εταιρείας ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ αποτελούνται από 100% καθαρό και πεπιεσμένο πριονίδι το οποίο είναι πιο συμπαγές από τα κάρβουνα. Έτσι, η θερμιδική τους αξία είναι πολύ υψηλή και επιτρέπουν σταθερό ψήσιμο για πάνω από 5 ώρες.

5

Οι μπρικέτες ξυλοκάρβουνου RED και GREEN EVOLUTION δεν εκπέμπουν οσμές, δεν έχουν πρόσθετες ουσίες ή χημικά και αποτελούν ένα ασφαλές, ελεγμένο και πιστοποιημένο προϊόν που απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς ψήστες λόγω της μεγάλης διάρκειάς τους.

Ο πιο ιδανικός τρόπος να τις ανάψετε είναι ο εξής: Mέσα σε μια καμινάδα ανάμματος τοποθετήστε πρώτα 2-3 τεμάχια προσάναμμα (δαδί / στερεό προσάναμμα σε κύβους κλπ), ανάψτε τα και τοποθετήστε λίγα ξυλοκάρβουνα. Περιμένετε ώσπου να “αρπάξουν” τα ξυλοκάρβουνα και τοποθετήστε τις μπρικέτες RED ή GREEN EVOLUTION από πάνω. Όταν κοκκινίσουν οι μπρικέτες, απλώστε τες στην ψησταριά και μόλις δημιουργηθεί ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης, είστε έτοιμοι να ψήσετε!

Για εύκολο άναμμα των παραδοσιακών ξυλοκάρβουνων ΣΙΔΕΡΗΣ, τοποθετήστε μερικά κομμάτια ξυλοκάρβουνου στην ψησταριά σας. Από πάνω τους, βάλτε την καμινάδα ανάμματος, προσθέστε 2-3 κομμάτια προσάναμμα (δαδί / στερεό προσάναμμα σε κύβους κλπ), γεμίστε με ξυλοκάρβουνα και ξεκινήστε τη φωτιά σας.
Όταν τα ξυλοκάρβουνα κοκκινίσουν, αφαιρέστε την καμινάδα και απλώστε τα στην ψησταριά σας. Αφήστε να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης και τα κάρβουνά σας είναι έτοιμα για χρήση! Καλή σας όρεξη!

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Τα κάρβουνα, οι μπρικέτες ξυλοκάρβουνου καθώς και τα συναφή τους προϊόντα πρέπει πάντα να βρίσκονται μακριά από παιδιά και είναι ακατάλληλα προς βρώση.

Πάντα να επιβλέπετε την εστία της φωτιάς σας και να έχετε επαρκή ποσότητα νερού και άμμου κοντά σας. Η καύση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, αφού εκπέμπεται μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο και είναι άοσμο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση σε κλειστούς χώρους όπως σπίτια, οχήματα και σκηνές.

Να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ξυλοκάρβουνου σε καλά αεριζόμενους χώρους.
Aν υπάρξει επαφή με τα μάτια αφαιρέστε αμέσως τους φακούς επαφής εάν υπάρχουν και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Σε περίπτωση κατάποσης, πιείτε άφθονο νερό και σε περίπτωση που η ενόχληση συνεχίζει, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με το Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: +30 210 77 93 777

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ (Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε.)
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
2105577496 – 22210 40131 – 22210 42453

Για τους λάτρεις του ψησίματος, υπάρχει πάντα το αιώνιο ερώτημα: κάρβουνα ή γκάζι;

Για τους λάτρεις του ψησίματος, υπάρχει πάντα το αιώνιο ερώτημα: κάρβουνα ή γκάζι;

Για τους λάτρεις του ψησίματος, υπάρχει πάντα το αιώνιο ερώτημα: κάρβουνα ή γκάζι;

{
Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν και που τελικά αναδεικνύουν τα κάρβουνα νικητές στην καρδιά μας!
Οι ψησταριές που λειτουργούν με γκάζι, έχουν το σαφές πλεονέκτημα του χρόνου, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να γυρίσετε ένα κουμπί για να ξεκινήσει η φωτιά και έπειτα να ρυθμίσετε την έντασή της. Ταυτόχρονα, οι ψησταριές αερίου είναι πιο καθαρές, αφού όταν τελειώσετε το φαγητό σας, αρκεί να επιστρέψτε το διακόπτη στη θέση OFF και να τρίψετε τη σχάρα με μια μεταλλική βούρτσα για να καθαρίσει. Από τεχνικής πλευράς όμως, το γκάζι δεν προσδίδει καμία ιδιαίτερη γεύση στα ψημένα τρόφιμα. Αντιθέτως, η ψησταριά με κάρβουνο ενδέχεται να μην προσφέρει το ίδιο επίπεδο άνεσης με το γκάζι, αλλά διαθέτει ένα όφελος που ξεχωρίζει πάνω από όλα τα άλλα: η γεύση του καπνού. Η θερμότητα από τα ξυλοκάρβουνα, προσδίδει στο κρέας μια ακαταμάχητη καραμελοποιημένη εξωτερικά και καπνιστή γεύση. Φυσικά, η ψησταριά με κάρβουνο απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσοχή από το γκάζι, από το άναμμα των κάρβουνων μέχρι τη σωστή διαχείριση της φλόγας. Οι σχάρες με κάρβουνο είναι επίσης λιγότερο δαπανηρές από τις σχάρες αερίου. Το κάρβουνο ταυτόχρονα είναι πιο βολικό από τις μπουκάλες γκαζιού, αφού ειδικά με τις εργονομικές συσκευασίες ΣΙΔΕΡΗΣ, η μεταφορά γίνεται παιχνιδάκι.
Και ας το παραδεχτούμε: το ψήσιμο στα κάρβουνα παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας πριν το τραπέζι, είναι μια αξεπέραστη ιεροτελεστία που καταλήγει σε μια γευστική απόλαυση που το γκάζι ποτέ δεν θα καταφέρει να προσφέρει.
4 συμβουλές για ψήσιμο διαφορετικών τύπων κρέατος με κάρβουνα!

4 συμβουλές για ψήσιμο διαφορετικών τύπων κρέατος με κάρβουνα!

4 συμβουλές για ψήσιμο διαφορετικών τύπων κρέατος με κάρβουνα!

Οι λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 συμβουλές για ασφάλεια & απόλαυση!

5

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα κρεατικά σας στο ψήσιμο στα κάρβουνα, είναι να τα έχετε κόψει σε φέτες.

Αν τα κομμάτια του κρέατος είναι πολύ μεγάλα, τότε θα καούν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ωμά, γεγονός πολύ επικίνδυνο ειδικά αν μαγειρεύετε πουλερικά. Πριν βάλετε λοιπόν το κρέας σας πάνω στα κάρβουνα, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κόψει σε σωστό μέγεθος, ενώ ιδανικό θα ήταν να τα χτυπήσετε και με ένα μπαλταδάκι.

5

Αν θέλετε να ψήσετε ψάρια στα κάρβουνα, χαράξτε την επιφάνειά τους διαγώνια 2-3 φορές.

Έτσι, θα ψηθούν σωστότερα και θα διατηρήσουν τους χυμούς τους.

5

Σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ τοποθετείτε τα τρόφιμα στην φωτιά, πριν τα κάρβουνά σας να έχουν πάρει λευκό χρώμα.

Αν τα τοποθετήσετε ενώ τα κάρβουνα είναι ακόμα μαύρα και δεν έχουν πυρώσει καλά, καρκινογόνες τοξίνες που απελευθερώνονται κατά την καύση θα ”κολλήσουν” πάνω τους.

5

Τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο πρέπει πάντα να μπαίνουν αφού βγει το φαγητό από τη φωτιά.

Διαφορετικά θα αλλοιώσουν αρνητικά τη γεύση του.

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

Οι λάτρεις του ψησίματος πολλές φορές υποπίπτουν σε μικρά λάθη που μπορεί να τους στερήσουν την μέγιστη γεύση.
Έτσι, τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 μικρές συμβουλές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά την επόμενη φορά που θα ψήσετε.

5

Πριν ξεκινήσετε να ψήνετε, φροντίστε πάντα οι σχάρες σας να είναι καθαρές.

Δύο λεπτά εύκολης και ανέξοδης προετοιμασίας, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στο φαγητό σας.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα για να καθαρίσετε οποιαδήποτε σκουριά ή υπολείμματα φαγητού από τη σχάρα σας και… ετοιμαστείτε για το 2ο βήμα!

5

Καθαρίστε το "βουνό" στάχτης που συσσωρεύεται κάτω από τη σχάρα σας κάθε φορά που ψήνετε.

Μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς της ψησταριάς σας και έπειτα δεν θα μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται. Φροντίστε λοιπόν να πετάξετε τη στάχτη πριν ανάψετε τα κάρβουνα.

5

Προθερμάνετε τη σχάρα σας!

Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο αυτό που είναι ίσως το πιο βασικό βήμα για το ψήσιμο: την προθέρμανση της σχάρας που θα τοποθετήσετε πάνω στην ψησταριά σας.
Μια προθερμασμένη σχάρα θα βοηθήσει το κρέας σας και τα λαχανικά σας να μην “κολλήσουν”, και φυσικά γλιτώνετε και επιπλέον κόπο από το καθάρισμα.
Μόλις ανάψουν λοιπόν τα κάρβουνα σας, βάλτε επάνω τη σχάρα σας και αφήστε τη να ζεσταθεί για λίγα λεπτά.

5

Πάρτε μια χαρτοπετσέτα και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, βυθίστε τη σε μαγειρικό λάδι της αρεσκείας σας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις λαβίδες για να αλείψετε καλά τις σχάρες σας. Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε τρόφιμα και να απολαύσετε τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ!