2105577496 | 2221040131 | 2221042453
Για τους λάτρεις του ψησίματος, υπάρχει πάντα το αιώνιο ερώτημα: κάρβουνα ή γκάζι;

Για τους λάτρεις του ψησίματος, υπάρχει πάντα το αιώνιο ερώτημα: κάρβουνα ή γκάζι;

Για τους λάτρεις του ψησίματος, υπάρχει πάντα το αιώνιο ερώτημα: κάρβουνα ή γκάζι;

{

Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν και που τελικά αναδεικνύουν τα κάρβουνα νικητές στην καρδιά μας!

Οι ψησταριές που λειτουργούν με γκάζι, έχουν το σαφές πλεονέκτημα του χρόνου, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να γυρίσετε ένα κουμπί για να ξεκινήσει η φωτιά και έπειτα να ρυθμίσετε την έντασή της. Ταυτόχρονα, οι ψησταριές αερίου είναι πιο καθαρές, αφού όταν τελειώσετε το φαγητό σας, αρκεί να επιστρέψτε το διακόπτη στη θέση OFF και να τρίψετε τη σχάρα με μια μεταλλική βούρτσα για να καθαρίσει.

Από τεχνικής πλευράς όμως, το γκάζι δεν προσδίδει καμία ιδιαίτερη γεύση στα ψημένα τρόφιμα.

Αντιθέτως, η ψησταριά με κάρβουνο ενδέχεται να μην προσφέρει το ίδιο επίπεδο άνεσης με το γκάζι, αλλά διαθέτει ένα όφελος που ξεχωρίζει πάνω από όλα τα άλλα: η γεύση του καπνού. Η θερμότητα από τα ξυλοκάρβουνα, προσδίδει στο κρέας μια ακαταμάχητη καραμελοποιημένη εξωτερικά και καπνιστή γεύση.

Φυσικά, η ψησταριά με κάρβουνο απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσοχή από το γκάζι, από το άναμμα των κάρβουνων μέχρι τη σωστή διαχείριση της φλόγας.

Οι σχάρες με κάρβουνο είναι επίσης λιγότερο δαπανηρές από τις σχάρες αερίου. Το κάρβουνο ταυτόχρονα είναι πιο βολικό από τις μπουκάλες γκαζιού, αφού ειδικά με τις εργονομικές συσκευασίες ΣΙΔΕΡΗΣ, η μεταφορά γίνεται παιχνιδάκι.

Και ας το παραδεχτούμε: το ψήσιμο στα κάρβουνα παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας πριν το τραπέζι, είναι μια αξεπέραστη ιεροτελεστία που καταλήγει σε μια γευστική απόλαυση που το γκάζι ποτέ δεν θα καταφέρει να προσφέρει.

4 συμβουλές για ψήσιμο διαφορετικών τύπων κρέατος με κάρβουνα!

4 συμβουλές για ψήσιμο διαφορετικών τύπων κρέατος με κάρβουνα!

4 συμβουλές για ψήσιμο διαφορετικών τύπων κρέατος με κάρβουνα!

Οι λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 συμβουλές για ασφάλεια & απόλαυση!

5

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα κρεατικά σας στο ψήσιμο στα κάρβουνα, είναι να τα έχετε κόψει σε φέτες.

Αν τα κομμάτια του κρέατος είναι πολύ μεγάλα, τότε θα καούν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ωμά, γεγονός πολύ επικίνδυνο ειδικά αν μαγειρεύετε πουλερικά. Πριν βάλετε λοιπόν το κρέας σας πάνω στα κάρβουνα, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κόψει σε σωστό μέγεθος, ενώ ιδανικό θα ήταν να τα χτυπήσετε και με ένα μπαλταδάκι.

5

Αν θέλετε να ψήσετε ψάρια στα κάρβουνα, χαράξτε την επιφάνειά τους διαγώνια 2-3 φορές.

Έτσι, θα ψηθούν σωστότερα και θα διατηρήσουν τους χυμούς τους.

5

Σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ τοποθετείτε τα τρόφιμα στην φωτιά, πριν τα κάρβουνά σας να έχουν πάρει λευκό χρώμα.

Αν τα τοποθετήσετε ενώ τα κάρβουνα είναι ακόμα μαύρα και δεν έχουν πυρώσει καλά, καρκινογόνες τοξίνες που απελευθερώνονται κατά την καύση θα ”κολλήσουν” πάνω τους.

5

Τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο πρέπει πάντα να μπαίνουν αφού βγει το φαγητό από τη φωτιά.

Διαφορετικά θα αλλοιώσουν αρνητικά τη γεύση του.

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

4 βήματα για μέγιστη απόλαυση στο ψήσιμο με κάρβουνα!

Οι λάτρεις του ψησίματος πολλές φορές υποπίπτουν σε μικρά λάθη που μπορεί να τους στερήσουν την μέγιστη γεύση.
Έτσι, τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 μικρές συμβουλές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά την επόμενη φορά που θα ψήσετε.

5

Πριν ξεκινήσετε να ψήνετε, φροντίστε πάντα οι σχάρες σας να είναι καθαρές.

Δύο λεπτά εύκολης και ανέξοδης προετοιμασίας, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στο φαγητό σας.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα για να καθαρίσετε οποιαδήποτε σκουριά ή υπολείμματα φαγητού από τη σχάρα σας και… ετοιμαστείτε για το 2ο βήμα!

5

Καθαρίστε το "βουνό" στάχτης που συσσωρεύεται κάτω από τη σχάρα σας κάθε φορά που ψήνετε.

Μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς της ψησταριάς σας και έπειτα δεν θα μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται. Φροντίστε λοιπόν να πετάξετε τη στάχτη πριν ανάψετε τα κάρβουνα.

5

Προθερμάνετε τη σχάρα σας!

Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο αυτό που είναι ίσως το πιο βασικό βήμα για το ψήσιμο: την προθέρμανση της σχάρας που θα τοποθετήσετε πάνω στην ψησταριά σας.
Μια προθερμασμένη σχάρα θα βοηθήσει το κρέας σας και τα λαχανικά σας να μην “κολλήσουν”, και φυσικά γλιτώνετε και επιπλέον κόπο από το καθάρισμα.
Μόλις ανάψουν λοιπόν τα κάρβουνα σας, βάλτε επάνω τη σχάρα σας και αφήστε τη να ζεσταθεί για λίγα λεπτά.

5

Πάρτε μια χαρτοπετσέτα και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, βυθίστε τη σε μαγειρικό λάδι της αρεσκείας σας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις λαβίδες για να αλείψετε καλά τις σχάρες σας. Τώρα είστε έτοιμοι να προσθέσετε τρόφιμα και να απολαύσετε τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ!