Για τους λάτρεις του ψησίματος, το άναμμα του κάρβουνου αλλά και της μπρικέτας δεν είναι πάντα εύκολο. Η εταιρεία Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε – https://www.karvouna.gr, με εμπειρία άνω των 45 ετών στον χώρο των στερεών καυσίμων, προτείνει τους ιδανικότερους τρόπους να ανάψετε πιο εύκολα και φυσικά, με ασφάλεια, τα κάρβουνα και τις μπρικέτες σας.

Η διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα και τις μπρικέτες έγκειται στο γεγονός ότι για τις μπρικέτες απαιτείται λίγος παραπάνω χρόνος αναμονής μέχρι να ανάψουν, που όμως σας αποζημιώνει στο τέλος.
5

Οι μπρικέτες RED της εταιρείας Η εταιρεία Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε αποτελούνται από 100% καθαρό και πεπιεσμένο πριονίδι το οποίο είναι πιο συμπαγές από τα κάρβουνα. Έτσι, η θερμιδική τους αξία είναι πολύ υψηλή και επιτρέπουν σταθερό ψήσιμο για πάνω από 5 ώρες.

5

Οι μπρικέτες ξυλοκάρβουνου RED δεν εκπέμπουν οσμές, δεν έχουν πρόσθετες ουσίες ή χημικά και αποτελούν ένα ασφαλές, ελεγμένο και πιστοποιημένο προϊόν που απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς ψήστες λόγω της μεγάλης διάρκειάς τους.

Ο πιο ιδανικός τρόπος να τις ανάψετε είναι ο εξής: Mέσα σε μια καμινάδα ανάμματος τοποθετήστε πρώτα 2-3 τεμάχια προσάναμμα (δαδί / στερεό προσάναμμα σε κύβους κλπ), ανάψτε τα και τοποθετήστε λίγα ξυλοκάρβουνα. Περιμένετε ώσπου να “αρπάξουν” τα ξυλοκάρβουνα και τοποθετήστε τις μπρικέτες RED από πάνω. Όταν κοκκινίσουν οι μπρικέτες, απλώστε τες στην ψησταριά και μόλις δημιουργηθεί ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης, είστε έτοιμοι να ψήσετε!

Για εύκολο άναμμα των παραδοσιακών ξυλοκάρβουνων ΣΙΔΕΡΗΣ, τοποθετήστε μερικά κομμάτια ξυλοκάρβουνου στην ψησταριά σας. Από πάνω τους, βάλτε την καμινάδα ανάμματος, προσθέστε 2-3 κομμάτια προσάναμμα (δαδί / στερεό προσάναμμα σε κύβους κλπ), γεμίστε με ξυλοκάρβουνα και ξεκινήστε τη φωτιά σας.
Όταν τα ξυλοκάρβουνα κοκκινίσουν, αφαιρέστε την καμινάδα και απλώστε τα στην ψησταριά σας. Αφήστε να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης και τα κάρβουνά σας είναι έτοιμα για χρήση! Καλή σας όρεξη!

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Τα κάρβουνα, οι μπρικέτες ξυλοκάρβουνου καθώς και τα συναφή τους προϊόντα πρέπει πάντα να βρίσκονται μακριά από παιδιά και είναι ακατάλληλα προς βρώση.

Πάντα να επιβλέπετε την εστία της φωτιάς σας και να έχετε επαρκή ποσότητα νερού και άμμου κοντά σας. Η καύση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, αφού εκπέμπεται μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο και είναι άοσμο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση σε κλειστούς χώρους όπως σπίτια, οχήματα και σκηνές.

Να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ξυλοκάρβουνου σε καλά αεριζόμενους χώρους.
Aν υπάρξει επαφή με τα μάτια αφαιρέστε αμέσως τους φακούς επαφής εάν υπάρχουν και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Σε περίπτωση κατάποσης, πιείτε άφθονο νερό και σε περίπτωση που η ενόχληση συνεχίζει, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με το Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: +30 210 77 93 777

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ (Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε.)
ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
2105577496 – 22210 40131 – 22210 42453