ψησιμο tips

Η επιλογή μιας ψησταριάς μπάρμπεκιου μπορεί να είναι πιο περίπλοκη από όσο νομίζετε. Σίγουρα, οι ψησταριές γκαζιού και πέλλετ είναι βολικές, όπως και οι ηλεκτρικές. Κατά κοινή παραδοχή όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γεύση που μπορείτε να πετύχετε στο φαγητό σας με μια ψησταριά κάρβουνου υψηλής ποιότητας.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΩΝ

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Αυτή η απολαυστική γεύση που παίρνει το φαγητό σας όταν ψήνετε στα κάρβουνα, δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί με τις ψησταριές πέλλετ, γκαζιού ή με τις ηλεκτρικές. 

  1. ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Με ένα καλό θερμόμετρο, το ψήσιμο στα κάρβουνα γίνεται πανεύκολο. Η μέτρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κρέατος βοηθάει στο να ψηθεί τέλεια, ενώ τα παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα άριστης ποιότητας ΣΙΔΕΡΗΣ, προσφέρουν απόλυτο έλεγχο στο ψήσιμο, παράγοντας ομοιόμορφη θερμοκρασία μόλις σταχτώσουν. Έτσι, επιτυγχάνεται αυτό το τραγανό εξωτερικό στρώμα, ενώ το κρέας σας παραμένει τρυφερό στο εσωτερικό του. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το τεστ παλάμης για να υπολογίσετε τις θερμοκρασίες και να αποφασίσετε πότε πρέπει να βάλετε το φαγητό στη φωτιά. 

  1. ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Είναι δεδομένο πως οι ψησταριές κάρβουνου είναι πολύ οικονομικότερες από τις ψησταριές γκαζιού, πέλλετ και τις ηλεκτρικές. Παράλληλα, τα παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα έχουν αρκετά ελκυστική τιμή, και σας παρέχουν απόλαυση στο ψήσιμο, χωρίς να χρειαστεί να «πονέσει» η τσέπη σας. Ακόμα, μια ψησταριά κάρβουνου δεν χρειάζεται καμία επισκευή για χρόνια, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ψησταριές που απαιτούν συνεχώς την αλλαγή ανταλλακτικών για τη συντήρησή τους.

  1. ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Το βάρος των ψησταριών υγραερίου, πέλλετ και των ηλεκτρικών, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό μιας φορητής ψησταριάς κάρβουνου αλλά και των ίδιων των κάρβουνων. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κουράζεστε κατά τη μεταφορά, όταν μπορείτε να χαρείτε το ψήσιμο, με πολύ λιγότερο κόπο.