Η εταιρεία Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε δίνει συμβουλές για απολαυστικό ψήσιμο, με ασφάλεια

Οι λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ σας προτείνουν 4 συμβουλές για ασφάλεια & απόλαυση!
5

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα κρεατικά σας στο ψήσιμο στα κάρβουνα, είναι να τα έχετε κόψει σε φέτες.

Αν τα κομμάτια του κρέατος είναι πολύ μεγάλα, τότε θα καούν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ωμά, γεγονός πολύ επικίνδυνο ειδικά αν μαγειρεύετε πουλερικά. Πριν βάλετε λοιπόν το κρέας σας πάνω στα κάρβουνα, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κόψει σε σωστό μέγεθος, ενώ ιδανικό θα ήταν να τα χτυπήσετε και με ένα μπαλταδάκι.
5

Αν θέλετε να ψήσετε ψάρια στα κάρβουνα, χαράξτε την επιφάνειά τους διαγώνια 2-3 φορές.

Έτσι, θα ψηθούν σωστότερα και θα διατηρήσουν τους χυμούς τους.
5

Σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ τοποθετείτε τα τρόφιμα στην φωτιά, πριν τα κάρβουνά σας να έχουν πάρει λευκό χρώμα.

Αν τα τοποθετήσετε ενώ τα κάρβουνα είναι ακόμα μαύρα και δεν έχουν πυρώσει καλά, καρκινογόνες τοξίνες που απελευθερώνονται κατά την καύση θα ”κολλήσουν” πάνω τους.
5

Τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο πρέπει πάντα να μπαίνουν αφού βγει το φαγητό από τη φωτιά.

Διαφορετικά θα αλλοιώσουν αρνητικά τη γεύση του.