Η εταιρεία Α. & Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.Κ.Ε επεξηγεί πως το ψήσιμο στα κάρβουνα υπερισχύει έναντι του υγραερίου

{
Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν και που τελικά αναδεικνύουν τα κάρβουνα νικητές στην καρδιά μας!
Οι ψησταριές που λειτουργούν με γκάζι, έχουν το σαφές πλεονέκτημα του χρόνου, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να γυρίσετε ένα κουμπί για να ξεκινήσει η φωτιά και έπειτα να ρυθμίσετε την έντασή της. Ταυτόχρονα, οι ψησταριές αερίου είναι πιο καθαρές, αφού όταν τελειώσετε το φαγητό σας, αρκεί να επιστρέψτε το διακόπτη στη θέση OFF και να τρίψετε τη σχάρα με μια μεταλλική βούρτσα για να καθαρίσει.

Από τεχνικής πλευράς όμως, το γκάζι δεν προσδίδει καμία ιδιαίτερη γεύση στα ψημένα τρόφιμα.

Αντιθέτως, η ψησταριά με κάρβουνο ενδέχεται να μην προσφέρει το ίδιο επίπεδο άνεσης με το γκάζι, αλλά διαθέτει ένα όφελος που ξεχωρίζει πάνω από όλα τα άλλα: η γεύση του καπνού. Η θερμότητα από τα ξυλοκάρβουνα, προσδίδει στο κρέας μια ακαταμάχητη καραμελοποιημένη εξωτερικά και καπνιστή γεύση.

Φυσικά, η ψησταριά με κάρβουνο απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσοχή από το γκάζι, από το άναμμα των κάρβουνων μέχρι τη σωστή διαχείριση της φλόγας.

Οι σχάρες με κάρβουνο είναι επίσης λιγότερο δαπανηρές από τις σχάρες αερίου. Το κάρβουνο ταυτόχρονα είναι πιο βολικό από τις μπουκάλες γκαζιού, αφού ειδικά με τις εργονομικές συσκευασίες ΣΙΔΕΡΗΣ, η μεταφορά γίνεται παιχνιδάκι.

Και ας το παραδεχτούμε: το ψήσιμο στα κάρβουνα παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας πριν το τραπέζι, είναι μια αξεπέραστη ιεροτελεστία που καταλήγει σε μια γευστική απόλαυση που το γκάζι ποτέ δεν θα καταφέρει να προσφέρει.