Η εταιρεία ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ υπογραμμίζει τα πιο συνηθισμένα λάθη και προτείνει λύσεις για να τα αποφύγετε.

ψησιμο tips
5

Λάθος 1: Τοποθετείτε το φαγητό από το ψυγείο, κατευθείαν επάνω στη σχάρα

Βάζοντας στη σχάρα οποιοδήποτε έδεσμα είναι κρύο σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ζεσταθεί και άρα να ψηθεί σωστά. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φαγητό σας να αρχίσει να καίγεται εξωτερικά, χωρίς να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
N

Η λύση:

Βγάλτε από το ψυγείο τα προϊόντα που θα ψήσετε, τουλάχιστον μισή ώρα πριν (ή μια ώρα για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος). Θυμηθείτε: το σωστό ψήσιμο δεν θέλει βιασύνη, αλλά αγάπη και υπομονή.
5

Λάθος 2: Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προσανάμματα

Οτιδήποτε ανάβει εύκολα, δεν σημαίνει ότι είναι και κατάλληλο για να το χρησιμοποιήσετε για προσάναμμα. Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προσανάμματα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του φαγητού που θα καταναλώσετε.
N

Η λύση:

Το ψήσιμο αποτελεί μια σοβαρή διαδικασία μαγειρέματος φαγητού που θα απολαύσει η οικογένεια σας και εσείς. Τα προσανάμματα ΣΙΔΕΡΗΣ είναι η ασφαλέστερη επιλογή και προσφέρουν εύκολο άναμμα της φωτιάς σας, είναι επιλέξετε το φυσικό προσάναμμα, είτε το στερεό προσάναμμα σε κύβους, είτε το προσάναμμα σε μορφή τζελ.
5

Λάθος 3: Δεν περιμένετε να σταχτώσουν καλά τα κάρβουνα

Το συχνότερο και σοβαρότερο λάθος στο ψήσιμο: όταν τοποθετείτε το φαγητό πάνω από κάρβουνα που είναι μαύρα και άρα δεν έχουν ανάψει σωστά.
N

Η λύση:

Για να ψήσετε με ασφάλεια, τα κάρβουνα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ανάψει καλά και να είναι λευκά, καλά σταχτωμένα. Αφού τα κάρβουνα ανάψουν και γίνουν λευκά, περιμένετε 15 λεπτά για να φτάσει η φωτιά σας στην κατάλληλη θερμοκρασία για ψήσιμο πριν τοποθετήσετε στη σχάρα τα εδέσματα. Έτσι, διασφαλίζετε ότι η θερμοκρασία ψησίματος είναι σταθερή, και το φαγητό σας θα ψηθεί ομοιόμορφα και με ασφάλεια.