ψησιμο tips

Λάθος Νο 1:

Τοποθετώντας τα τρόφιμα στο ψυγείο, απευθείας στη σχάρα. Το ψήσιμο στη σχάρα φαγητού που είναι κρύο σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ζεσταθεί και επομένως να ψηθεί σωστά. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φαγητό σας να αρχίσει να καίγεται εξωτερικά χωρίς να έχει ψηθεί καλά εσωτερικά.

Λύση:

Βγάζετε τα φαγητά που θα μαγειρέψετε από το ψυγείο, τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα τοποθετήσετε στη σχάρα (ή μια ώρα για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος).

Λάθος Νο 2:

Χρήση ανεπαρκών πυροσβεστών. Οτιδήποτε ανάβει εύκολα δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για χρήση ως αναπτήρας.

Λύση:

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια σοβαρή διαδικασία μαγειρέματος που θα απολαύσετε η οικογένειά σας και εσείς. Μην χρησιμοποιείτε χαμηλής ποιότητας ή ανεπαρκείς αναπτήρες, καθώς μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του φαγητού που τρώτε. Τα προσανάμματα ΣΙΔΕΡΗΣ είναι η πιο ασφαλής επιλογή και προσφέρουν εύκολο άναμμα της φωτιάς σας, είτε επιλέγετε φυσικά προσανάμματα, είτε συμπαγείς προσανάμματα, είτε προσανάμματα gel.

Λάθος Νο 3:

Το πιο συνηθισμένο και σοβαρό λάθος κατά το ψήσιμο στη σχάρα: όταν τοποθετείτε το φαγητό σας πάνω από κάρβουνα που είναι μαύρα και επομένως δεν έχουν ανάψει σωστά.

Λύση:

Για να ψήσετε με ασφάλεια στη σχάρα, τα παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα πρέπει να είναι σωστά αναμμένα. Μόλις ανάψουν τα κάρβουνα και ασπρίσουν, περιμένετε 15 λεπτά για να φτάσει η φωτιά στη σωστή θερμοκρασία για το μαγείρεμα πριν τοποθετήσετε το φαγητό στη σχάρα. Αυτό διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία μαγειρέματος είναι σταθερή και ότι το φαγητό σας μαγειρεύεται ομοιόμορφα και με ασφάλεια.